Kia Originalhjul

Hjulen på din Kia är väldigt viktiga. De är länken mellan din bil och vägen. Vi ställer lika höga krav på våra Kia Originalhjul som våra bilar. Däcken och fälgarna har konstruerats, tillverkats och testats enligt samma stränga normer som din Kia. Därför har vi även sju års garanti på eventuella fabrikationsfel på däck, fälgar och TPMS (Tire Pressure Monitoring System).

Rätt däck till din Kia

Svårt att veta vilka däck du ska välja? Det är faktiskt inte så enkelt. Och dyrast betyder inte alltid bäst. Det finns egentligen inget däck som är bättre än alla andra. På alla auktoriserade Kia-verkstäder finns det experter som hjälper dig att välja rätt däck men det kan ändå vara bra att ha med sig lite information själv. Alla däck har nämligen olika egenskaper och vad du väljer beror på hur du kör din Kia. Och givetvis vilken Kia-modell du har. 

Olika typer av däck

Att välja däck handlar inte bara om att hitta rätt dimension. Bilens konstruktion och egenskaper spelar en viktig roll i valet av däck. Vi kan dela upp de olika däcktyperna som finns på marknaden i fyra kategorier: premium/prestandadäck, sport/högprestandadäck, SUV-däck samt däck med lågt rullmotstånd.

Läs mer hos KIA

Här får du veta mer om däck. Både sådant som du kan kontrollera själv eller få hjälp med hos din auktoriserade Kia-verkstad.

Läs mer hos KIA