Att äga ett Elektrifierat fordon

Det kan verka lite snårigt när man börjar prata om elbilar, hybrider och plug-in hybrider, men i själva verket är det ganska enkelt. Nedan följer lite allmän information som du kan ha nytta av i din vardag tillsammans med ditt elektrifierad fordon.

Skillnaden mellan elbil, hybrid och plug-in hybrid

Elbilen drivs enbart av elmotorn, och du laddar den via en laddstolpe.

Hybridbilen har både en elmotor och en bensinmotor som driver bilen tillsammans, på det sätt som är mest effektivt och miljövänligt. Hybridbilen laddar upp sitt batteri automatiskt medan du kör.

Plug-in hybriden har precis som hybriden både el- och bensinmotor. Skillnaden är att du kan ladda plug-in hybriden via en laddstolpe precis som elbilen.

Appar för tillgänglighet och laddning

Karta över elbilsladdplatser.

För dig som kör en Plug-In Hybrid eller Elbil är denna sida ett riktigt bra verktyg i vardagen. Du kan enkelt filtrera på vilken typ av laddstation du efterfrågar. När du letat upp en tänkt laddstation, kan du enkelt klicka in på kartnålen. Där kommer information dagligen som t.ex om laddstationen är i bruk eller ej. Att köra till fel laddstolpe kan bli en besvärlig historia om man kör en ren elbil.

www.uppladdning.nu är en gratis internet tjänst som hjälper elbilster att hitta laddplatser.
Den innefattar databas med uppgifter om laddplatser, kart tjänst, mobila appar, samt ner laddningsbara filer som kan användas i bilens GPS.

Instruktionsfilmer om laddning - Niro Plug-in hybrid