OPTIMA SPORTSWAGON PLUG-IN HYBRID VERSIONER

Advance med PlusPaket

Från 404 900 kr (avdrag för klimatbonus, 32 511 kr, ej inräknat)

Utrustad med bl a:
Harman Kardon® premium ljudsystem 8 st. högtalare inkl. baslåda
Eluppvärmd läderratt
Ventilerade, eljusterbar 8-vägs framstolar, förarstol med 4-vägs svankstöd och minnesfunktion

Advance med PlusPaket 2

Pris från 424 800 kr – (avdrag för klimatbonus, 32 511 kr, ej inräknat

Utrustad med bl a:
Elmanövrerad baklucka
Panoramaglastak
Självparkeringssystem (parallell & vinkelparkering)
Dödavinkelvarning

 

Hur lång tid tar det att ladda?


Med ett vanligt kontaktuttag kan Optima Plug-In Hybrid laddas via 220V (laddare medföljer från fabrik) hushållsuttag eller hos en offentlig laddstation. Vid laddning i vanliga jordade eluttag (s.k. Schuko-uttag) tar det ca 1 timme att ladda tillräckligt för en mils körning. Efter ca 5 timmar har du med andra ord en fulladdad bil. Du kan också ladda bilen i det växande nätverk av offentliga laddstationer (s.k. snabbladdning). Laddtiden vid snabbladdning är ca 2,5-3 timmar beroende på batteriets storlek och laddningsnivå. Laddning vid publika stationer kräver en snabbladdningskabel (extrakostnad).

 

Längst räckvidd i klassen


Det finns mycket att tycka om med Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid! Du kan köra upp till hela 62 kilometer på el* och 1120 km i hybridläge, vilket ger dig låga pendlingskostnader. För dig som låter känslorna styra räcker det att ta plats i den inbjudande kupén och uppleva känslan av att glida fram tyst, med fullständig kontroll.

*Bensinmotorn kan startas även i el-läge för uppvärmning och nedkylning i kupén. På så sätt används batteriet för att förlänga räckvidden, inte för att styra temperaturen i bilen. Vill man undvika att bensinmotorn startas så kan man stänga av luftkonditioneringen, förutsatt att bilen är i elkörläge. Rattvärme och stolsvärme däremot påverkar inte räckvidden.