Det här behöver du tänka på när du byter däck i Hörby

Däck och mönsterdjup

När säsongerna skiftar är det dags att byta till sommardäck respektive vinterdäck. För många av oss kan det vara en utmaning att hålla reda på när, varför och hur däckbytet ska gå till. Men oroa dig inte om du behöver byta däck i Hörby – här går vi igenom det viktigaste som du bör tänka på.

Varför är däckbyte så viktigt?

Däcken är bilens enda kontakt med vägen. Rätt däck för rätt säsong ger dig säkrare körning, bättre bränsleekonomi och en bekvämare resa. Dessutom kräver lagstiftningen i Sverige att vi använder vinterdäck under vintern och sommardäck under sommaren. Vårt mål här på Hörby Bil är att göra ditt däckbyte smidigt och enkelt, så att du kan köra säkert och bekymmersfritt.

Hitta nya däck i Hörby

Byta däck i Hörby – när är det dags?

Generellt ska du byta till sommardäck när dagstemperaturen konsekvent är över +5 grader. Och vice versa, du byter till vinterdäck när temperaturen sjunker under +5 grader. Men vi har också reglerad lagstiftning som kan vara bra att ha koll på när du ska byta däck i Hörby.

  • Vinterdäck krav: Mellan 1 december och 31 mars är det lag på att ha vinterdäck om det råder vinterväglag. Vinterväglag definieras som att det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Vinterdäcken kan vara antingen dubbdäck eller friktionsdäck.
  • Dubbdäcksregler: Dubbdäck får användas mellan 1 oktober och 15 april, men får även användas under andra tidsperioder om det råder eller väntas vinterväglag.
  • Sommardäck: Under perioden 16 april till 30 november, om det inte råder
    vinterväglag, ska bilen vara utrustad med sommardäck.

Däckservice på Hörby Bil

Vi erbjuder däckservice som innefattar däckbyte, däckförvaring och däckförsäljning. Med vår hjälp blir ditt däckbyte enkelt och bekymmersfritt. Vi ser till att dina däck är i bra skick och att de är rätt för säsongen.

Dessutom erbjuder vi däckförvaring. Du behöver inte släpa dina däck fram och tillbaka, vi förvarar dem åt dig på ett säkert och korrekt sätt. Så när det är dags att byta däck igen, har vi dem redan här.

Hörby Bil finns här för dig när du behöver byta däck i Hörby. Vi är experter på däck och vet exakt hur vi ska ta hand om dina däck på bästa sätt. Vi har ett brett urval av däck för försäljning, och vårt team av kunniga och serviceinriktade medarbetare hjälper gärna till att välja rätt däck för din bil. Kontakta oss här om du behöver hjälp med att byta däck eller om du vill köpa nya däck i Hörby.